Monday, October 19, 2009

sementara menunggu...

Dah lama x mencoret sesuatu kt blog nih.Untuk mempunyai blog memang mudah, tapi nk update..macam2 alasan direka dalam otak kepala nih. Nasib baiklah blog nih aku punya.kalau berkerja dengan orang, dah lama kena pecat.

Walaupun dah lebih sebulan aku belajar ilmu medic untuk tahun 3, otak nih terasa kosong.Macam tak pernah belajar medic. Betullah kata teman sepermainan aku masa cuti summer baru2 nih 'ilmu perlu diulang2 ,baru lekat kat kepala'.Rasa rugi pulak masa cuti summer hari tu tak sentuh buku medic.Memang tak patut sebagai budak medik berkelakuan seperti ini.setuju?

Kita belajar medic kat mesir nih, bukan macam budak malaysia. Kalau kat Malaysia memang tak ada istilah 'santai' dalam belajar medic.Patutlah produk malaysia mantap2. Tapi kalau kat mesir siap ada istilah tahun 'honeymoon'.Betul ke honeymoon? Tanyelah budak2 tahun 4.Hanya mereka dapat menikmati tahun tersebut.

Terasa sedih jugak, sebab ada kawan2 yang sangkut tahun. Aku hanya dapat memberi sokongan daripada belakang.apa2 pun ucapkan 'ALHAMDULILLAH' .Segala apa yang berlaku itu atas kehendak Allah.

Semakin meningkat umur, semakin kerap bercerita tentang kahwin. Dulu tak pernah terfikir.tapi sekarang hampir tiap2 hari berbincang pasal benda ni. Seronok ke kahwin awal? Terpulanglah kepada individu. Ada yang nak kejar kerjaya dulu baru kahwin dan ada menggunakan pepatah 'sambil menyelam minum air'.Pilihlah yang terbaik.Ada yang nak kahwin mak tak bagi,tapi yang taknak kahwin pulak dapat lampu hijau daripada mak bapak.Inilah dikatakan kufur nikmat. Rukun nikah pun tak lepas, ada hati nak bercerita pasal kahwin.haha.

bila dulu..kufikirkan..tanpa cinta.. tak mengapa..
lagu sudirman haji arsyad
best sangat lagu ni.Macam2 cabaran dalam hidup ini terpaksa ditempuhi sementara menunggu 'MATI'. Matilah tempat berehat bagi orang2 mukmin. Semoga kita menjadi orang mukmin yang sejati.AMINN.

No comments: