Wednesday, July 8, 2009

mesir malaysia..

Bagi aku mesir merupakan negara yang terbaik untuk menghabiskan musim cuti. Memang terbaik. Dari subuh sampai malam masa terisi dengan perkara berfaedah -certain2 org je-. Pengalaman balik malaysia pada penghujung bulan tujuh tahun lepas memang banyak mengajar aku apa erti 'masa'. Apa yang ada di malaysia?? apa yang ada dimesir??

MALAYSIA.
-mak ayah
-makanan asia
-banyak tempat yang menarik
-bumi yang hijau
-cuaca yang panas dan lembab sepanjang tahun
-hujan
-orang yang peramah
-politik yang tak menentu
-nasi kerabu(rindu)
-dll

MESIR
-senior yang tak balik
-makanan mesir yang 'pelbagai'
-tempat yang 'agak' menarik
-bumi yang berdebu
-negara empat musim
-hujan 2kali setahun (kalau nasib baik)
-orang mesir yang mesra dengan salam dan 'kadang2' peramah
-politik??
-dll

Apa yang penting? kerjasama..

Pilihlah yang terbaik untuk diri. Diri yang kosong perlu diisi. Diri yang terisi perlu lagi beriisi.

p/s
-umi..insyaAllah tahun depan kita jumpa.
-rindu nasi kerabu..huwaa!!
-basketball yang dirindui

3 comments:

fathiyyah said...

ari tu,hampir2 nak amik template ni

nabil said...

nasib baik hampir2..

emhoho said...

template nmpk matang..
hargai masa muda anda dgn amalan2 berfaedah.
=D