Saturday, February 28, 2009

remember...

Tak habis2 dengan hina Islam.Adakah menghina Islam menjadi trend masa kini? Dimana2 pun mesti ada yg menghina Islam.Islam merupakan agama yg sempurna dan tinggi yg diturunkan kepada manusia.Beruntung bagi mereka yg diberi hidayah beragama dengan agama ini.
Mungkin kita tak merasa sangat bertapa nikmatnya beragama dengan agama Islam disebabkan kita menganutNya disebabkan keturunan.Terima dengan 'percuma'.Percuma tak percuma kita hanya dapat mengetahui dengan membaca sejarah Islam dan sirah2 Nabi.Biasanya kita akan merasakan kehilangan apabila benda tu takde.Kita akan merasa nikmat sihat apabila kita sakit.Kita akan merasa nikmat masa lapang apabila kita sibuk dan dll.
Apabila aku tonton kartun yg terbaru dalam utube tentang penghinaan Islam,aku bertanya sendiri 'apa yg aku perlu lakukan?'.Apa yg timbul adalah geram dan marah dalam hati yg akan hilang selepas beberapa hari. Inilah metamorphosis yg biasa aku lalui apabila ada yg menghina Islam.Apa nak jadi??
Tapi aku tetap yakin dengan janji Allah yg akan menjaga Agama ini sampai hari kiamat.Apa yg penting kita hendaklah menjadi penyebab kepada terjaganya Agama yg mulia ini.Semoga kita berada dalam keredaanNya.

'

1 comment:

musegalo said...

sokong bang bil!

cepat2la update!