Tuesday, March 3, 2009

nasiblah..

player1: Bila kita nak berlatih?
player2: Entahlah Labu...
player3: Malam Isnin ngan Rabu aku ada kerjalah...
player4: Apa kata malam Selasa?
player5: Sorrylah aku sibuk malam tu...
player6:..........
player7: .............
player8:..............


Mungkin sekarang ni semua orang sibuk study untuk final exam. Tapi aku terpaksa menambah kesibukan dengan satu lagi subjek yg dah lama aku x revise(basketball).Hampir setahun.Maklumlah, keadaan kat sini yg penuh dengan 'facilities' dan 'kemudahan'.






gambar hiasan


Hari Jumaat ni Persatuan Perubatan ada menganjurkan hari sukan kat Mansurah. Lebih kurang 2hari lagi.Tahun ini Kaherah menghantar 2team basketball. 1st team yg kebanyakannya diwakili oleh pelajar 2nd year Cairo University dan 2 pemain dari Ain Syam University dan seorang dari Azhar University. Dalam permainan ini, keserasian(ukhuwwah) antara pemain adalah amat penting.Untuk mendapatkan keserasian ini kitaorang perlulah berlatih bersama untuk tempoh masa yg agak lama(1-2 minggu). Pening... tak tahu latihan apa yg dibuat dalam 2 hari ni untuk mempertahankan kejuaraan Cairo macam tahun lepas.


Senarai nama pemain:

player1: M. Khairul Farhan(Paan)
player2: Ihsan Hamdan(Ihsang)
player3: Amir Firdaus(Galah panjang)
player4: M. Nabil Alhanis(aku)
player5: Faaris(sempoi)
player6: Amirul Amir
player7: Khalid
player8: Ghazali


Mudah-mudahan Allah permudahkan jalan kemenangan bagi kami walaupun kekurangan latihan dan dll.1st runnerup pun jadilah.
GAMBATEI!!!

8 comments:

cairo boy said...

yeaayyy!!
cmon nabil..
leh je mnang...
dont under estimate da power of mind!!
we can do it!!

nabil said...

tanpa usaha,siapalah kemenangan..
ape2 pon..to all players do your best..
go cairo go!!

Fathiyyah said...

go biru go!
erkkk..

go cairo go!

Salam ziarah

nabil said...

tafadhali..

al-fareast said...

pergh ko cm kobe bryant...dua kali tgk cm michael jordan...tgk skali lg cm azizon kadir.....hahahaha....dh wat blog..makin macho la mu abg bil...hahaha

cairo boy said...

see...
aku dh ckp,
dont estimate da power of mind...
no 2 ok wat..
kan??
congratez utk ko...

nabil said...

'haaza min fadhli rabbi'
insyaAllah taun dpn kita usaha lagi..
thank to paan cos ttp bermain walaupon injured..

musegalo said...

paan!

memang ko bersemangat waja seteguh besi!

power r ko men..

pelik aku tetibe je semangat lepas ko down..

ade ape2 tjadi ke?